Linzencurry met boerenkool (Daal gobhee)
Porties Prep Tijd
2personen 15minuten
Kook Tijd
35minuten
Porties Prep Tijd
2personen 15minuten
Kook Tijd
35minuten
Ingrediƫnten
Instructies
 1. Schil en versnipper de ui, de gember en de look. Schil ook de wortel en snij die in schijfjes. Snij ook de boerenkool in reepjes en hou even opzij.
 2. Zet een lage brede pot op een middelzacht vuur en doe er meteen de komijnzaadjes, venkelzaadjes, chilivlokken en zwarte peper in. Rooster ze rustig tijdens het opwarmen van de pan, tot ze een rijke nootachtige geur krijgen. Haal ze uit en bewaar even in een kommetje.
 3. Smelt een eetlepel kokosolie in de warme pan en doe er meteen de ui bij. Roer een minuutje om en voeg dan de wortel toe. Stoof beide groenten drie minuten aan.
 4. Nu mogen look en gember erbij. Roer goed om en laat ze even meestoven. Bestrooi met de snuif cayennepeper.
 5. Neem de boerenkool, doe die ook in de pot en roer om. Je zal zien dat die redelijk snel slinkt, maar laat ‘m toch gerust enkele minuten meestoven.
 6. Terwijl de groenten rustig stoven, kan je de kruidenmix maken. Neem het kommetje met de geroosterde kruiden en voeg er de kurkuma, het korianderpoeder en het paprikapoeder aan toe. Giet er een half glas water bij en roer goed door elkaar. Op deze manier hebben de zachtere kruiden geen kans om te verbranden als ze zometeen in de pot gaan.
 7. De linzen mogen erbij, jeej! Roer ze goed om en ga meteen naar de volgende stap. De linzen uit blik zijn al gaar, dus hoeven niet lang mee te stoven.
 8. Zet het vuur een beetje hoger en giet je kruidenmengeling bij de groenten. Goed uitlepelen, zodat je alle smaken uit het kommetje meeneemt. Roer goed en laat twee minuten meestoven, voeg dan de tomatenpuree toe en roer nog een keer door elkaar.
 9. Blus nu met de kokosmelk en een gelijke hoeveelheid water. Als het wat droog lijkt, mag er gerust nog wat extra water bij. Laat aan de kook komen en zet het vuur zacht.
 10. Zet een deksel schuin op de pot, er moet wat damp kunnen ontsnappen, en pruttel je schoten nog tien a vijftien minuten, tot ie de gewenste dikte heeft.
 11. Draai het vuur uit, proef en kruid desgewenst bij met zout en peper. Als ‘m nu graag nog pikanter wilt maken, kan je wat hot sauce of sambal toevoegen, geheel naar jouw eigen smaak.
 12. Versnipper de verse peterselie erg fijn en roer die op het laatst door de curry.
 13. Klaar!
Notities

Deze curry kan je opdienen met rijst, naan of gebakken aardappelen. Ik had nog tortilla wraps in de kast, dus heb ik die gebruikt!