Macaroni met vegan kip in spinazieroom
Porties Prep Tijd
2kommen 5minuten
Kook Tijd
15minuten
Porties Prep Tijd
2kommen 5minuten
Kook Tijd
15minuten
Ingredi├źnten
Instructies
 1. Neem een grote pot, vul die met water en een eetlepel zout. Zet die op een hoog vuur en sluit af met een deksel. Hierin gaan we straks pasta koken.
 2. Haal de stukjes “kip” uit de verpakking en snij eventueel wat kleiner.
 3. Neem de helft van de plakjes Wilmersburger uit het pakje en snij ze zo fijn mogelijk. Hou even apart.
 4. Pel het teentje look en hak dat fijn. De verse peterselie mag je ook al fijnsnijden.
 5. Neem een brede pan, liefst met anti-aanbaklaag (of een wokpan) en zet die op een middelmatig vuur. Doe er de boter al in, zo zie je wanneer die heet genoeg is om te beginnen bakken.
 6. Als de boter heet is, voeg je de kipstukjes toe. Kruid meteen met de kippenkruiden en wat peper. Roer regelmatig om.
 7. Zodra de “kip” een beetje bruin begint te worden, voeg je de look toe. Bak al roerend even mee, twee minuten.
 8. Spoel de spinazie even af, schud ‘m even wat droger en voeg dan meteen toe aan de pan. Kruid flink met nootmuskaat en roer even om. De spinazie zal snel beginnen slinken, dat merk je wel.
 9. Doe de macaroni in het kokende water, wacht even tot dat weer kookt en roer de pasta dan even om.
 10. Wanneer de spinazie goed geslonken is (zie foto wat hoger), doe je de room erbij. Schep er zodra de room pruttelt ook meteen enkele lepels van het kokende pastawater bij om de saus wat losser te maken. De helft van de gehakte verse peterselie mag er ook al bij.
 11. De vegan kaas kan er ook meteen bij, zodat die goed kan smelten. Dat duurt namelijk meestal iets langer dan met kaas van dierenmelk. Roer regelmatig totdat de pasta gaar is. Voeg eventueel schepjes water toe als de saus te snel zou indikken.
 12. Pasta gaar? Goed! Hou een kommetje of beker pastawater apart, dat bevat nu veel bindend zetmeel. Giet de macaroni nu af en schep ‘m meteen in de pan met saus.
 13. Roer goed door elkaar en voeg een goeie schep pastawater toe. Blijf roeren met de pan op het vuur, je zal zien dat de saus mooi smeuïg wordt door dat bindende pastawater. Voeg gerust extra water toe als de saus te droog zou lijken.
 14. Proef nu en stuur eventueel bij met zout en peper. Zowel de kaas, de kippenkruiden als het pastawater waren al gezouten, dus veel extra zout ga je waarschijnlijk niet nodig hebben.
 15. Zet het vuur uit, schep in twee mooie kommen en bestrooi met de rest van de verse peterselie. Ik doe er graag nog extra grof gemalen zwarte peper op, omdat ik daar fan van ben.
 16. Klaar!