Soep van broccoli en spruitjes
Porties Prep Tijd
2,5liter 20minuten
Kook Tijd
50minuten
Porties Prep Tijd
2,5liter 20minuten
Kook Tijd
50minuten
Ingrediƫnten
Instructies
 1. Maak de spruitjes schoon door het harde voetje eraf te snijden en de vuile blaadjes te verwijderen. Snij ze in vieren.
 2. Breek de roosjes van de broccoli af en snij ze overlangs wat kleiner. Snij het hardste stuk van de broccolistam en snij de rest ervan in kleine blokjes.
 3. Schil ui en look en snij in grove stukken. Schil ook de aardappelen en verdeel die in blokjes.
 4. Zet een grote pot op een middelhoog vuur en verhit daarin de vetstof.
 5. Voeg de ui en spruitjes toe en bak ze goed aan, roer vaak, zo’n drie minuten.
 6. Doe er de look bij, roer om en voeg de broccoli toe.
 7. Stoof de groenten aan en roer vaak, zodat ze wel wat kleur krijgen, maar niet aanbakken. kruid alvast met een klein beetje peper en zout, en voeg de gedroogde peterselie toe.
 8. De aardappelen hoeven niet mee te stoven, dus voeg je die pas toe wanneer je klaar bent om de andere groenten te bevochtigen.
 9. Giet alle bouillon in de pot en wacht even tot de soep begint te koken. Roer om, zet het vuur laag en plaats je deksel een klein beetje schuin op de pot.
 10. Laat de soep een half uur koken, of totdat alle groenten door en door mals zijn geworden. Ik testte met de dikste stukken broccoli.
 11. Haal je pot van het vuur en mix de soep met een staafmixer of in een blender tot hij helemaal glad en zacht is. Zeker vijf minuten!
 12. Plaats je pot opnieuw op het zachte vuurtje en laat de soep nog tien minuten doorkoken. Roer ook af en toe.
 13. Proef nu en kruid je soep af met zwarte peper en zout.
 14. Klaar! Dien op in een mooie kom, eventueel met een scheutje olijfolie of sojaroom, bestrooi met extra peper en peterselie.